Zapplied
Innovatie
Zapplied Platform
Zapplied CSP
Zapplied Counsels
Zapplied Freemium Sites
Zapplied Book Club
Join Zapplied Community

Filosofie

De drang en (eeuwige) zoektocht naar innovatie, vernieuwing, slimmere en betere productiviteit, en een betere wereld zijn drijfveren van alle tijden.

 

In zowel goede als minder goede tijden zorgt die drang voor evolutie, en soms zelfs voor revolutie.

 

Om (r)evolutie voor elkaar te krijgen, zijn ook mindere tijden geen slecht moment om actie te ondernemen: 'Never waste a good crisis'.

 

Zapplied is in dat kader vanuit innovatie-oogpunt een fan is van onder meer Joseph Schumpeter, met zijn inspirerende visie over het process van voortdurende innovatie en creatieve destructie (waarbij succesvolle toepassingen van nieuwe technieken de oude 'vernietigen'):

 

Schumpeter houdt technische innovatie voor de enige werkelijke bron van economische groei. Succesvolle innovatie verschaft tijdelijke marktmacht, die de winsten en marktaandelen van op voorgaande technieken gevestigde bedrijven aantast. In een nooit eindigend proces van opkomst en ondergang worden oude bedrijven vernietigd door nieuwe. Daar technische innovatie volgens Schumpeter.

 

Techniek, dienst, product, businessmodel en organisaties zijn in dit kader allemaal en constant vatbaar voor een grondig onderzoek, en daarna verbetering. Dit alles op zoek naar de perfecte combinatie van state-of-the-art technologie, kennis, menselijke interactie, duurzaamheid, welvaart en welzijn.

 

De zoektocht gaat eeuwig door. De Zapplied Community is er maar druk mee.